Menu
Egytengelyes darálók
Kéttengelyes ipari darálók
Négytengelyes ipari darálók
Professzionális és olcsó granulátorok
Kombi darálók (sredder és granulátor egyben)

Kéttengelyes ipari darálók

A tradicionális kettő- vagy négytengelyes aprítóink több mint egy évtizede vannak jelen az európai piacon. Az ipari darálók-aprítók (sredderek) képesek mindenfajta hulladék darálására, legyen az ipari vagy kommunális eredetű. A különböző műanyagok, papír, karton, fa, csomagolás, különböző héjak, gyömölcsmagvak, textil, bőr, irha, fémdobozok, kannák, gumiabroncsok, rézhulladékok nem jelentenek problémát sem a négytengelyes, sem a kéttengelyes darálók számára. Szinte minden vállalkozás igényeinek megfelelnek, hiszen az egészen kicsi (150 kg/óra) hulladékfeldolgozási igénytől az akár 5 tonnás óránkénti darálási teljesítményig terjed a kapacitásuk.

 

KÉTTENGELYES DARÁLÓ VÁLASZTÉKUNK

 

KT B 70/80 D kétt…

KT B 70/80 D kéttengelyes daráló (sredder) 1000-1500 kg/h

A kéttengelyes B-70/80D daráló 690x800 mm méretű aprítótérrel, speciális kopásálló acél késekkel és ...

Bővebben

KT B 70/100 D két…

KT B 70/100 D kéttengelyes daráló (sredder) 1400-2000 kg/h

A kéttengelyes B-70/100D daráló 680x1000 mm méretű aprítótérrel, speciális kopásálló acél késekkel é...

Bővebben

KT B 70/120 D két…

KT B 70/120 D kéttengelyes daráló (sredder) 2000-3000 kg/h

A kéttengelyes B-70/120D daráló 680x1200 mm méretű aprítótérrel, speciális kopásálló acél késekkel é...

Bővebben

 

MŰKÖDÉSI ELV

A többtenegelyes aprító (sredder) működési elve

Egy daráló-aprító elvárt legfőbb tulajdonsága az erőteljesség és megbízhatóság. E tulajdonságoknak kell érvényesülniük minden alkatrész esetében a betöltőnyílástól a aprítóegységen (sredderen) keresztül a kitárolásig.

sredder_vazlat_1A berendezés egy adagoló egységből, leggyakrabban egy egyszerű betöltőgaratból (1) áll. A betöltőnyílás feladata, hogy felügyelet nélkül is a legegyszerűbb módon biztosítsa az alapanyag elakadásmentes továbbítását az aprítótérbe (2). A rendszer lelkét a speciálisan élezett és edzett karmos kialakítású tárcsák (3) képezik. A karmok szerepe, hogy megakasszák és a kettő vagy több tengelyen elhelyezett egymásba forgó vágótárcsák (4) közé továbbítsák a feldolgozásra szánt anyagot. Az aprítási műveletet az egymásba forduló, szintén karmos kialakítású, speciális vágótárcsák végzik. Az aprítóegységet általában váltóáramú asszinkron motorhoz kapcsolt hajtómű forgatja, így adva át az aprításhoz szükséges erőt.  Túladagolás vagy az alapanyag megszorulásából eredő túlterheltség esetén a berendezés ideiglenesen visszafelé forogva akadályozza meg túlterhelést, illetve a berendezés esetleges károsodását.

sredder_vazlat_2A nagyobb aprított darabokat a karmos tárcsák mindaddig visszaforgatják az aprítótárcsák közé, míg az el nem éri a rostély furatainak méretét. Az anyag - a kívánt méret elérése után - egy perforált rostélyon (5) keresztül jut tovább.
A sredder működési elve végtelenül egyszerű, mégis rendkívül hatékony. A két- vagy négytengelyes darálók legnagyobb előnyeként a vágótárcsák lassú forgási sebességével párosuló kimagasló feldolgozási kapacitást említhetjük. A hagyományos darálókkal szemben a vágási nyomaték fordítottan arányos a tengelyek forgási sebességével. Ezek a jellemzők teszik a sreddert páratlanul energiahatékonnyá, termelékennyé és igazán halk (akár 60 decibel alatti zajkibocsátású) aprítógéppé. 

 

MIÉRT DÖNT JÓL...

...ha az általunk forgalmazott ipari daráló (sredder) berendezéseket választja?

Mert aprítóink

  • Ideálisak a kis- és közepes méretű vállalkozások számára
  • Rugalmasan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb anyagok esetén is
  • A sredder alacsony fajlagos energiafelhasználású
  • A sredder alacsony zajkibocsátású az egyéb konstrukciójú (egytengelyes vagy granuláló) darálókhoz viszonyítva
  • A kiegészítők széles választékának köszönhetően ezek a sredderek az egyedi igényeknek megfelelően testre szabatóak (K2D kések, kiegészítő rosták, automatikus adagolású töltés, szállítószalagok, big-bag töltő rendszer stb.)

Média